2 apr. 2012

4. Liefde is..


In deel 4 van mijn 30 days challenge vertel ik jullie wat het begrip 'liefde' voor mij inhoudt. Benieuwd? Read on!

Liefde is..

1. Moeilijk te begrijpen.
Liefhebben, houden van, verliefd zijn is iets anders dan leuk vinden. Dat is wat sommige mensen vergeten en waardoor sommige relaties snel stuk gaan. Liefde is iets wat je geeft, en wat je maar wat graag terug wilt krijgen.

2. Eerlijkheid.
Eerlijkheid is ontzettend belangrijk in een relatie. Als je niet kan zeggen wat je wil, denkt of voelt, kan je onmogelijk van de ander verwachten dat hij of zij weet wat hij of zij moet doen. Denk niet; ik laat het gaan, het is niet belangrijk, het komt wel goed, want daar voel je je zelf waarschijnlijk niet prettig bij.

3. Ontzettend leuk. En misschien een beetje afleidend soms. Een sms'je krijgen waar je de rest van de dag een lach van op je gezicht hebt, nog steeds kriebels in je buik voelen als je elkaar ziet, zelfs na een paar maanden of zelfs jaren, samen lachen om dingen die niemand anders begrijpt en ga zo maar door.

4. Niet iets waar je naar op zoek moet gaan. Je moet niet zoeken naar de perfecte jongen of het perfecte meisje. Meestal kom je de leukste mensen tegen als je er totaal niet naar opzoek bent. Denk ook niet; laat maar zitten, ik kan hem of haar toch nooit 'krijgen', want dat straal je uit. En misschien, heel misschien, vind deze persoon jou in het geheim ook wel heel erg leuk, dus lach, praat en wees jezelf in zijn of haar aanwezigheid en ga je niet anders voordoen dan je bent. Je bent als jezelf het allerleukste.

5. Niet alleen van een vriendje of vriendinnetje. Liefde krijgen van je ouders, andere familieleden, huisdieren en vrienden is ook heel belangrijk. Dat is dan niet 'dezelfde' liefde, maar dit heb je wel nodig. Af en toe lekker uithuilen, de slappe lach hebben en uren bijkletsen met je beste vriendin(nen) doet je goed. Vals meezingen met een liedje tijdens de afwas met je zusje, knuffelen met je konijn, praten met je moeder, allemaal dingen waar je je beter van gaat voelen. En ja, ook dat is liefde.

En na dit alles wil ik nog zeggen - heel cliché-. Het is niet erg als je op dit moment geen vriendje of vriendinnetje hebt. Alles op z'n tijd, al lijkt het alsof de hele wereld, inclusief dat rare meisje bij jou op school ineens iemand heeft, jouw tijd komt nog wel. Trust me.Liefs,
Elana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...