29 apr. 2012

Uitwisseling IJsland #2

Hier heb je deel één van het verslag over mijn uitwisseling kunnen lezen en vandaag zijn de laatste drie daagjes aan de beurt. Voor degenen die het nog niet wisten, ik ben bezig met een uitwisseling met IJsland, ga naar dit artikel voor meer uitleg. Lees mee!Dinsdagochtend werden we wakker bij mijn moeder en moesten we net als de vorige dag haasten om op tijd te komen. Kwart over 6 op, douchen, aankleden, eten en op de fiets naar school, mét slaapspullen omdat we die nacht bij Maxim zouden overnachten. Eenmaal op school konden we onze IJslanders afleveren bij het lokaal waar zij les hadden en moesten we zelf ook naar de eerste 5 uur. Om vijf over één mochten we weg en moesten we met 56 man op de fiets bij Nemo zien te komen. Het waaide hard en dat was dus nog best een hele opgave. Vallende IJslandse kinderen, regen, tassen die van fietsen waaiden en ga zo maar door. Natuurlijk kwamen we een kwartier te laat, maar gelukkig stond de man bij Nemo nog op ons te wachten.
De hele middag hebben we ons prima vermaakt, met 'sex appeal' testjes, water zuiveren, bruggen bouwen en ga zo maar door, echt weer even een herleving der kindertijd.
Na Nemo moesten we fietsen naar centraal voor de rondvaart. Het regende nog steeds en iedereen was moe en chagrijnig. De rondvaart was ook niet echt een succes, iedereen had honger, lag te slapen of spelletjes op ipods/iphones te spelen. Het enige leuke eraan was dat we konden zitten en dat het droog was. Daar hield het ook wel weer een beetje op..
Het werd er daarna ook niet beter op, want het bleef regenen en onze IJslanders wilden weer eens naar de MacDonalds, die wij alweer een beetje zat waren. Daarna moesten we ook nog een uur naar badhoevedorp fietsen, dus toen we daar eenmaal aankwamen hebben Maxim en ik onze IJsmeisjes ( plus nog een vriendinnetje van hun, aangezien haar uitwisselingsstudent softbaltraining had ) naar boven gestuurd en zijn wij beneden gaan zitten om even bij te komen en te koken.
De rest van de avond hebben we besteed aan praten, cupcakes maken en decoreren. Maxim haar uitwisselingsstudente was erg verlegen maar kwam ook deze avond een beetje los en om een uurtje of 11 zijn we richting bed gegaan.
Woensdag hadden de IJslanders geen les, ze moesten 5 uur lang fietsen door Amsterdam en het Amsterdamse bos. Gelukkig voor hun was het droog, maar toen we ze die middag bij artis weer ontmoeten begon het weer te regenen.
Voor hun was artis een hele belevenis, want in IJsland hebben ze geen dierentuin ( en geen Macdonalds, én geen H&M, haha) dus er werden ontzettend veel foto's gemaakt. Na twee uur hadden ze het park wel gezien en zijn we met ongeveer 10 mensen even wat gaan drinken in één van de restaurantjes.
Daarna kwam het hoogtepunt van de week: de pannenkoekenboot! Een uurtje varen, zelf je pannenkoek beleggen en lekker kletsen. Het was helaas alweer de laatste avond dus iedereen moest natuurlijk nog even met elkaar op de foto.

Zeeleeuwen voeren in artis :)


Hongerige leeuw


één van de IJslandse jongens besloot een pannenkoek te maken met, jawel, bacon,  marshmallows, kaas,  muisjes, stroop en spikkeltjes. Hij heeft dan ook maar  één pannenkoek gegeten..
Na de pannenkoekenboot gingen Jeske ( die haar IJslander deelde en dit deel van de week er dus geen had ) Benney en ik even langs huis om spullen te dumpen en droge kleren aan te trekken. Om een uur of 10 gingen we thuis weg om de laatste avond uit te gaan, wat helaas een beetje misging. Door een miscommunicatie waren we te laat met kaartjes kopen en zijn we om kwart over 12 met z'n drieën weer naar huis gefietst. Het was opzich niet zó erg, want we hebben lekker gekletst en zijn veel over elkaar te weten gekomen. Voor de laatste avond sliepen we met z'n drieën in de woonkamer, wat natuurlijk ontzettend gezellig was.

De volgende ochtend had Meneer Volbeda ( afdelingsleider en begeleider van de IJslandgroep ) geregeld dat we niet naar school hoefden voordat we naar schiphol moesten om ze weg te brengen. Daarna vielen al mijn lessen uit dus ik was lekker vrij. Om 10 uur stonden we op schiphol omdat Benney nog even wilde winkelen en om half 12 namen we afscheid in de vertrekhal. We hebben het ontzettend leuk gehad en hebben nu nóg meer zin om daarheen te gaan. Till Iceland!

Na schiphol zaten Jeske en ik nog even bij de starbucks na te praten over de week, volledig gesloopt. Thuis aangekomen ben ik meteen naar mijn vriendje gegaan die ik 10 dagen niet gezien had en heb daar de hele middag lekker geslapen en bijgekletst. Het was een superweek!


Liefs,
Elana

Ps. Volgende week wat minder blogposts aangezien ik ( ja, alweer.. ) een weekje op vakantie ga om uit te rusten en te ontstressen van de afgelopen tijd ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...